Kisvirágom 2012.11.13. 16:43

Babostészta

Mindig meglepődöm rajta, amikor egyik-másik általam unalomig ismert ételt valaki nem ismeri. Ezek egyike a babostészta. Hú, de nem szerettem gyerekkoromban! Talán, mert túl sokszor volt... :)
A lényege, hogy bablevest kell főzni, és ha kész van, akkor gyufatésztát bele, avagy halászlétésztát... Mikor kifőtt, egy serpenyőben kevés olajra szűrünk a tésztából és a babból, és kicsit megpirítjuk. Ennyi az egész. Igazán nem nagy kunszt.
Babostészta receptemhez annak idején egy recept rigmus is íródott:

#34 - korhely - 2009.11.21 - 14:26:58

Jól vésd az agyadba,
éhes ne maradj ma!
Kell hozzá, azt mondja:

bableves meghagyva,
kis kolbász meg hagyma,
és sót, fűszert adj a
fazékba. Jó nagyba!
Mind összerottyantva,
tésztát főzz a babba!

Míg készül a Bohnen,
nevess Mister Bean-en,
vagy ezen a rímen!

Legyél mindig vidám,
mit szemed, szád kíván,
hogy hízlal, ne hidd ám!
Illat illan, és lám,
máris, mint a villám,
itt a babostésztám!

Ajánlás:


Kedves Izabella,
nem leszel ettől a
fogástól debella,
otromba gorilla.
Merjél Izabella!
Minek a kés, villa
úgy, ahogyan ille?!
Nagykanállal kell a
lét nyelni belőle.
Lelked helyrebillen,
mosolyod felvillan,
súlyod, mint a pille,
alakod gazella.
Okosan teszel, ha
ilyent eszel ma!

A babostészta egy modernebb, általam kifejlesztett változatát írom most ide. Az az igazság,
hogy ezt a változatát sokkal jobban szeretem, mint az eredetit. 

Hozzávalók:

3fej hagyma
egy diónyi zsír vagy 3 ek. olaj
kis darab száraz parasztkolbász
fűszerpaprika, vegeta
főtt bab, vagy konzerv 
1cs. tészta, mondjuk csiga, vagy spagetti

Egy kevés zsiradékra tedd fel a 3 fej apróra vágott hagymát, ezzel egy időben egy minimum 10-15cm-es darab száraz parasztkolbászt, szintén apróra vágva. Ha megsült kicsit, tegyél hozzá vegetát /ha használsz/ és 2kávéskanál kicsit csípős őrölt paprikát. Ezután adj hozzá egy doboz vörösbab konzervet. /Én szoktam kifőtt babból is, bablevesből/ De jó még a csilis bab is. A fehér színű nem, csak a színes.
Ezt csak össze kell rottyantani, jó szaftos, ragú szerű legyen. /Ha nem elég szaftos, akkor száraz lesz, és az nem jó. / És ebbe jön a kifőtt tészta. Összekevered és pár percig még együtt főzöd. Aztán készen is van. Savanyúsággal, vagy kompóttal eheted is. :)


Ui.: Irodalmi körökben a "pukis tészta" elnevezést kapta. :)))))

Mivel saját képekkel dolgozom, de erről pont nem készült fotó, ezért kerestem egy olyan képet, ami a legjobban hasonlít az én babostésztámra. Itt láthatóhttp://www.mindmegette.hu/bableves-es-babos-teszta.recept

A bejegyzés trackback címe:

https://viragkertje79.blog.hu/api/trackback/id/tr114905357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása